Combaterea terorismului islamic

Pr. Firmilian
Pr. Ierom. Firmilian Gherasim
Schitul Locurele, Judeţul Gorj

O problemă cu care se confruntă lumea contemporană este terorismul islamic.
Poziţia pe care o vedem de obicei în mediile politice este că trebuie să luptăm împotriva terorismului, dar nu avem nimic cu “musulmanii buni”.
Aici apare o problemă: definiţia “musulmanilor buni” diferă în funcţie de unghiul din care privim lucrurile.
Din punctul de vedere al religiei islamice, un musulman bun este un musulman care îşi îndeplineşte toate obligaţiile prevăzute de această religie. Una din aceste obligaţii este jihadul (războiul “sfânt” pentru răspândirea islamului). Aşadar, din punctul lor de vedere, musulmani buni sunt Ousama bin Laden şi ucenicii acestuia.
Pe de altă parte, din punctul nostru de vedere, un arab bun ar fi un arab care ne iubeşte sau măcar ne lasă în pace. Numai că acestea nu sunt valori ale islamului, ci ale creştinismului.
Vedem din cele spuse anterior că terorismul islamic nu este un accident, ci o parte integrantă a doctrinei musulmane şi de aceea, pentru combaterea lui nu sunt suficiente doar măsurile militare, ci este necesar şi un efort misionar de propovăduire a valorilor creştine în rândul populaţiei arabe.

Textul a fost publicat în blogul personal de Pr. Ieromonah Firmilian Gherasim de la Schitul Locurele.
Pr. Ieromonah Firmilian Gherasim este coautor, alături de monahul Ioan Vlăduca, al cărţii “Ortodoxia şi eroarea evoluţionistă”.

(sursa)

Comments are closed.